Geld voor een extra vakantie

Lees in deze blog hoe u geld kan overhouden voor de volgende, of een extra, vakantie. In deze blog enkele besparingstips zonder dat u hoeft in te leveren aan luxe, met aan het einde de tip voor direct korting op de energierekening. Daarna kunt u de vakantiereis gaan boeken.

Energie besparen

Soms zijn er nieuwsberichten dat de terugverdientijd van aanpassingen in de woning erg lang duren. Deze blog richt zich daarom niet op aanpassingen op de lange termijn zoals een woning met energielabel D klimaatneutraal maken, maar op voordeel op de korte termijn. Daarbij zijn het berekeningen die niet echt kloppen. Zelden woont iemand vijftig jaar in hetzelfde huis, een huis wat klimaatneutraal is gemaakt brengt bij verkoop meer op, en dat zit niet in de berekening.

Een woning helemaal aanpassen is dus wel interessant, maar daarmee heeft u niet direct korting. Wat direct een besparing is, is apparatuur uitschakelen. In menig schuurtje of garagebox staat een oude koelkast, en dat staat 24/7 aan. Juist oude apparatuur is niet energiezuinig. De oplossing is het doen met die ene energiezuinige koelkast in huis. Spoedig de extra koelkast leegmaken en uitschakelen, is een flinke besparing.

Hetzelfde geldt met een wasdroger. Vaak kan de was ook uitgehangen worden aan een waslijn in de tuin of over een droogrek. U levert niets in, de was wordt net zo droog als in een droger, maar u bespaart heel wat energie. Wanneer u dan toch de droger gebruikt zorg er dan voor dat u meerdere wassen achter elkaar draait, dan hoeft de trommel niet telkens opnieuw op te warmen. Let extra op als u gaat slapen.

Het is onnodig dat er dan apparatuur op de stand-by stand staat, het is pure verspilling van elektriciteit als er ’s nachts iets op de stand-by stand staat. Deze tips geven direct voordeel, zonder dat u iets inlevert, er is geen sprake van een te lange terugverdientijd zoals u dat in het nieuws hoort.

Andere energieleverancier

Er is veel korting te behalen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Overstappen energie loont zeker, u kunt hiermee tot wel honderden euro’s op jaarbasis mee besparen. De service is geheel gratis en wordt voor u uit handen genomen. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen en vervolgens komt hier de goedkoopste energieleverancier uit. Door te besparen op gas en stroom kunt u extra lang op vakantie of een extra reisje erbij boeken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *