5 Tips voor verkoeling in Drenthe

5 Tips voor verkoeling in Drenthe

Ben je op vakantie Drenthe? Dan geniet je lekker van de rust in deze prachtige provincie. Zeker als je uit de Randstad bent merk je dat het leven in Drenthe minder gehaast is. Zo moet je hier goed je best doen om in de file te komen staan. In dit artikel vind je 5 tips om verkoeling op te zoeken in Drenthe.

1.)   Zoek het water op!

In Drenthe heb je voldoende mogelijkheden om het water op te zoeken. Uiteraard kan je zelf een intex zwembad kopen. Deze zwembaden zijn snel op te zetten en is een van de grootste merken in deze verkoop. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een intex pomp en afdekzeil profiteer je van volumevoordeel.

Verder heb je een aantal recreatieplassen in deze provincie. Zo heb je De Rietplas in Emmen. Maar dat niet alleen: ’t Nije Hemelriek, de Ieberenplas en het Blauwe meer heb je ook. ‘’t Nije’ is echt aan te raden. Het ligt in de buurt van Gasselte. Je waant je in de tropen! Daarnaast zijn er voldoende bomen om hier de verkoeling op te zoeken.

In Gasselte is ook een avonturenpark geopend. Het zijn allemaal speeltoestellen waarop de jeugd lekkeren kan klimmen en klauteren.

Vind je het prettiger om te zwemmen in een openluchtzwembad. Openluchtbad Leewal bevindt zich in een bosrijke omgeving. Hier heb je onder meer een glijbaan en een aparte gedeelte voor kleine kinderen.

2.)   Kanoën bij De Hunze

Als het niet te warm weer is is het ook mooi om te kanoën op De Hunze. Breeland is een prachtig natuurpark. De rivier meandert mooi door. Je ziet op je kano diverse bloemen en waterplanten. Wie weet spot jij wel de bever. Het mooie aan De Hunze is dat je hierop de zon kunt zien ondergaan. Dit zie je in Nederland niet vaak!

3.)   Zuilen in Zuidlaren

De Zuidlaardermeer is de grootste van provincie Drenthe met een oppervlakte van meer dan 500 vierkante meter. Lijkt het je leuk om te zeilen? Of wil je liever surfen. In de buurt van het meer zit een surfschool. Het Zuidlaardermeer wordt gezien als een relatief schoon en ondiep meer.

4.)   Attractiepark Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand is voor het hele gezin! Zo vind je hier een apenkooi, een waterplein, een Oldtimerbaan en de XLR8. Deze gaat binnen luttele seconden van 0 naar 65 kilometer per uur! De doelgroep is kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Ideaal dus voor een dagje uit!

5.)   Uitjes voor de allerkleinsten

Is het echt snikheet? Dan moet je overwegen om echt met je kind naar buiten te gaan. Zo is Ballorig ook een optie. Het is overdekt. Het voordeel is dat heel veel mensen buiten zijn, waardoor het binnen niet druk is. In Drenthe heb je Ballorig in drie plaatsen: Meppel, Assen en Emmen. Je vindt hierin een aparte speelruimte voor de allerkleinsten.

Verder heb je ook Plopsa Indoor in Coevorden. Zo kan je kind zich lekker uitleven in de speelboom en naar de Bumba-show gaan.

Kortom, ondanks de rust is er in Drenthe genoeg te beleven. Drenthe is leuker dan je denkt!