Waarom Drenthe de moeite waard is

Waarom Drenthe de moeite waard is

Drenthe is een prachtige provincie die natuurlijk bekend staat door haar 5000 jaar oude Hunebedden. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat Drenthe te bieden heeft. Om de mooiste plekken te ontdekken heb ik ze op een rijtje gezet!

TT Assen

Voor de fans van motoren is een must see natuurlijk de TT Assen. Dit jaarlijks terugkerende evenement haalt de maximale adrenaline bij bezoekers naar boven. De tickets gaan elk jaar hard, en ze zijn nu al verkrijgbaar via de website van TT Assen. Scheurende motoren, en evenementen georganiseerd voor jong en oud zorgen ervoor dat het evenement een echte aanrader is.

Ontdek de natuur

Drenthe heeft een groot oppervlakte aan natuur waar je ook nog eens verschillende dieren kunt spotten. Natuurlijk kan je lopend een eindje komen, maar een auto huren is ook zeker een goed alternatief. Hiermee kan je nog meer natuurgebieden tijdens je vakantie bezoeken en misschien zelfs nog een tripje maken naar één van de naastgelegen provincies. Parkeer je auto bij een mooi bos en ontdek de omgeving.

Ga eens naar de dierentuin

Een dierentuin blijft altijd een nostalgische plek. Dat gevoel dat je vroeger als kind kreeg bij het zien van de dieren, dat blijf je altijd bij je houden. In Drenthe is een mooie dierentuin te vinden, namelijk Wildlands Adventure Zoo. Dit park in Emmen is het gehele jaar open en een bezoekje meer dan waard. Voor nog geen 20 euro per persoon kan je kijken naar onder anderen pinguïns, olifanten of een bezoekje brengen aan de unieke vlindertuin.

Bezoek de Hunebedden

Als je dan toch in Drenthe bent is een bezoekje aan de Hunebedden natuurlijk vanzelfsprekend. In de provincie bevinden zich maar liefst 52 Hunebedden. Wist je dat deze vroeger gebouwd zijn door het Trechterbekervolk? Zij begroeven overledenen altijd in een Hunebed. Door het bezoeken van een Hunebed centrum kun je nog veel meer interessante feitjes te weten komen. Met de auto ben je altijd snel bij het Hunebedcentrum. Zelf niet in het bezit van een auto? Goedkoop auto’s huren is tegenwoordig makkelijk en zo geregeld.

Trek erop uit met de fiets

Als je meer in de buurt wil blijven om de natuur te bekijken, is de fiets een prima optie. Drenthe is een fijne plek voor liefhebbers van de fiets. Je kunt ervoor kiezen om op de velen fietspaden te rijden, maar de echte adrenalinejunks kunnen ook eens met de fiets het bos in op een mountainbike. Na het fietsen rust je lekker uit met een welverdiend drankje op een terras in het zonnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *