Met de auto op vakantie, denk aan de autoverzekering

Heerlijk toch, op vakantie met de auto. Het betekent een grote mate van vrijheid. Ga je naar het buitenland, dan maak je heel wat kilometers op onbekend terrein. Een ongeluk zit ook dan in een klein hoekje. Dat geeft nog niets, mits je maar goed verzekerd bent en dus niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wettelijke aansprakelijkheid

Nederland kent drie basisverzekeringen voor de auto. Die basisverzekeringen kun je naar eigen wens uitbreiden met allerlei aanvullende verzekeringen. De drie basisvormen zijn WA, WA beperkt casco en de allrisk verzekering. Met de WA verzekering ben je alleen gedekt voor de schade die jij bij anderen veroorzaakt hebt. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid . Met schade aan anderen wordt niet alleen schade aan het voertuig bedoeld. Het geldt ook voor personen en objecten. De WA verzekering zie je vaak bij auto’s van tien jaar en ouder.

Schade aan anderen

Kies je voor de beperkt casco autoverzekering, dan is nog steeds alleen de schade die jij toebrengt aan anderen verzekerd. Daarnaast ben je nu gedekt voor de schade door diefstal en inbraak, brand en ook stormschade. Dat geldt eveneens voor overstromingen en hagel. Ook wordt ruitschade vergoed en de schade als gevolg van een botsing met een dier. Check wel even of vervangend vervoer onderdeel van de polis uitmaakt als je op vakantie gaat. Vaak zie je dat auto’s tussen de zes en tien jaar op deze manier verzekerd zijn.

Vervangend vervoer

De meest uitgebreide basisverzekering is de allrisk verzekering. Nu ben je ook verzekerd voor de schade aan de eigen auto. Het is daarom ook meteen een dure verzekering. De verzekering is geschikt als je veel rijdt en veel tijd in de auto doorbrengt. Dan namelijk, loop je gewoon meer risico op schade. Je krijgt als je allrisk verzekerd bent altijd vervangend vervoer als de eigen auto er mee ophoudt. Voor de vakantie met je nieuwe auto is dit dus een ideale verzekering. Met een allrisk verzekering maak je altijd een goede keuze. Wil je de juiste autoverzekering afsluiten? Maak dan gebruik van een van de online vergelijkers en stap eventueel over naar een verzekering met een beter prijs- kwaliteitsverhouding.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *